Guava er en af de forholdsvis nye frugter der er kommet til Danmark. Den er rig på c-vitaminer og andre mineraler, og den tilhører gruppen af super frugt, på grund af de mange gode vitaminer for din krop. Guava dyrkes hovedsaglig i mellem Amerika, og når smager den første gang, så vil den første tanke i de fleste tilfælde være – Den har jeg godt nok aldrig smagt før. Smagen er meget let at genkende, og er let syrligt, og passer derfor perfekt sammen med søde frugter. Guava frugterne bliver typisk i størrelsen 5-10 cm, og opnår en vægt lige inden høst på 50-200 gram. Det er derfor en forholdsvis stor frugt. Smagen på den, minde ikke om nogen anden frugt, men smagen er en mellemting mellem figen, pære og kvæde. Frugten er typisk blød med en rød, pink og gult frugt kød, og smager himmelsk. Det er dog langt fra alle der synes det første gang, men når man smager den nogle gange, så er man som regel solgt, og køber den i nogle af de forskellige former den sælges i. Det er en dyr frugt, for det kræver hårdt arbejde at dyrke den, men den er hele prisen værd. Det er først indenfor de sidste 10 år, at Guava er begyndt at komme til Europa, selvom den har været dyrket i rigtig mange år. Det hænger dog sammen med, at det først er inden for de sidste 10-15 år. hvor vi har brugt at rejse så langt. Når man kommer ud, så er der mange der gerne vil smage nogle af de lokale ting, og når man så kommer hjem, og har forelsket sig i fx. Guava, så begynder man også at efterspørge frugten når man kommer hjem og når der er en efterspørgsel, så kommer der i langt de fleste tilfælde også et udbud – Det er sådan at Guava er kommet til Europa.
Hele frugten på en Guava kan spise, men det tilrådes dog at undgå skallen. Inde midt i frugten der nogle små kerne, der nok mest af alt kan sammenlignes med den du finder i en pære. Det kan være lidt i vejen, når man spiser det lækre sprøde frugtkød. Smagen er helt unik, om hvis man skal prøve at beskrive smagen, så begynder det at blive svært. Mange vil måske nævne frugt som jordbær, pære, stikkelsbær, figen og kvæde. Det er dog sådan, at uanset hvordan du prøve at blande disse frugter, så finder du aldrig fra til smagen i en Guava. Den er på en eller anden måde helt sin egen. Den falder dog ikke i smag hos de fleste første gang. Det er dog typisk sådan, at allerede anden gang man smager den, så er man solgt til denne helt specielle frugt.
Hvis du også er blevet nysgerrig efter at smage Gauva for første gang, eller gensmage den efter en måske fantastisk ferie. Du kan altid købe den på frost hos Acaishop. Det kan være svært at købe dem friske, for der er langt fra stederne hvor de dyrkes, til lille Danmark. Køb dem derfor på frost, og kom dem fx. i din smoothie. Der kan ikke så meget til, inden du kan smage Guava.